Ijzerwaren Boddin

Het is in 1817 dat Joseph Boddeyn in Ronse aankomt en in 1820 vestigt hij zich als zelfstandige in de Hoogstraat. Bij zijn overlijden in 1855, neemt zijn zoon Victor Théophile de zaak over en verandert de naam van de zaak naar de Franse familienaam "Boddin".


In 1905 neemt zijn zoon, Lucien, de zaak over, de onderneming telt op dat moment 2 arbeiders en het transport van de goederen gebeurde met paard en kar.


Bij het overlijden van hun vader in 1925, helpen Roger en Lucien Boddin hun moeder bij het verder uitbaten van zaak onder de naam "Weduwe L. Boddin en zonen".


In 1937 krijgt de zaak de officiële naam van "R. & L. Boddin".


Het is in 1975 dat Roger en Lucien zich uit de zaak terugtrekken en de voortzetting wordt gewaarborgd door hun schoonzoon Jean Moyart en hun neef Christian Holvoet. De winkel verhuisde in 1979 naar de Fostierlaan.


Christian nam in 1992 alleen de zaak over en in 2007 is het de beurt aan Cedric Holvoet, de zoon van Christian, om de zaak uit te baten.


Door de jaren heen hebben wij altijd gestreden voor een goede sevice van onze diensten, door professioneel advies te geven voor kwalitatieve producten tegen concurrerende prijzen. Sinds januari 2010 verhuisden we onze infrastructuur naar ons nieuw gebouw. Het doel hiervan is om u beter van dienst te zijn in een omgeving die professioneel, vriendelijk en gemakkelijk toegankelijk is.


Boddin is lid van de aankoop group Menouquin en EDE.

Home - Producten - Nieuws - Firma